Robert Karlsson tog sig upp till en klar seger.
Golf

Robert Karlsson vann i Qatar

Robert Karlsson från Katrineholm vann igår eftermiddag Europatourtävlingen i Qatar. Han dominerade under slutronden, trots sin tidigare ögonskada, och vann med tre slags marginal till spanjoren Alvaro Quiros.

– Förstås betyder det jättejättemycket när jag var borta så mycket förra året. Målet den här veckan var verkligen bara att gå ut och försöka få ihop några bra varv på raken. Och det fick jag ju – lite mer än jag bad om, säger Robert Karlsson.

I somras hade Robert Karlsson svårt att se. Det var en vätskeansamling i vänster öga som gjorde att 40-åringen tvingades dra sig tillbaka under fjolårets säsong. Han spelade inte alls under sommaren och missade de flesta av de största tävlingarna.

Men igår blev det seger för Robert Karlsson. Han inledde dagen på tredje plats, men tog snart ledningen och dominerade under slutronden i Doha.

Vid 18:e hålet kunde Robert Karlsson enkelt putta i sin sjunde birdie för dagen och skriva in suveräna 65 slag i scorekortet.

Robert Karlsson tog upp bollen ur hålet, lyfte på kepsen och höjde klubban i en stillsam segergest.

Totalt lade han sig på 15 slag under par och vann bekvämt med tre slags marginal till godo på spanjoren Alvaro Quiros.

- Jag har nog inte fattat det här ännu. Jag är bara glad att jag kan spela och att jag kan göra det bra, sade Karlsson till Viasat Sport innan han fick motta segerchecken på drygt tre miljoner kronor.

Segern var Robert Karlssons första sedan oktober 2008.

TT/Radiosporten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".