Inte lönsamt flytta produktion

Produktionen vid Volvo Wheel Loaders i Eskilstuna bör inte flyttas. Det menar de löntagarkonsulter som på fackförbundens uppdrag granskat företagsledningens planer på att flytta produktion från Eskilstuna till Arvika.
125 anställda riskerar att förlora sina jobb vid en flytt och de fick på onsdagen information om innehållet i löntagarnas rapport. Löntagarkonsulterna menar, enligt vad fackförbunden uppger, att samordningsvinsterna av en flytt inte blir så stora som arbetsgivaren anser. Istället anser löntagarkonsulterna att det är mer lönsamt att rationalisera befintlig produktion. Konsulternas rapport ska ligga till grund för fortsatta förhandlingar mellan facket och Volvoledningen. Wheel Loades vd, Yngve Rosén vill inte kommentera utredningen förrän om någon vecka då man läst färdigt rapporten och analyserat den. Han vill heller inte säga om och i så fall i vilken utsträckning företagsledningen kommer att ta hänsyn till löntagarrapporten. Däremot gör Wheel Loaders ingen annan bedömning av marknaden idag jämfört med förra året då de kom med beskedet om att flytta produktionen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista