NYKÖPING

Kvinna missnöjd med kriminalvården

En kvinna som utsatts för brott i Nyköping har anmält Kriminalvården till JO, justitieombudsmannen, efter att de varit dåliga på att informera henne om permission för gärningsmännen.

Kvinnan utsattes för allvarliga brott av två män, som dömdes till fängelse. Det fanns en hotbild mot kvinnan och männen fick besöksförbud.

Kvinnan ville skriftligen ha information om männens permissioner, men fick bara muntliga besked från Kriminalvården. Kriminalvården sa att en av männen som utsatt kvinnan för hänsynslöst brott var en trevlig kille, som hade betett sig bra och därför fick permission. Kvinnan upplevde detta som ett slag i magen och anmälde kriminalvården till JO.

JO, Justitieombudsmannen säger sig inte ha någon anledning att kritisera Kriminalvården för bristande information, men påpekar ändå att det är viktigt att deras uttalanden inte är kränkande mot någon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista