ESKILSTUNA

Pain of Salvation till Andra chansen

Eskilstunabandet Pain of Salvation går vidare till Andra chansen i Melodifestivalen. Det stod klart efter telefonröstningen i Melodifestivalen på lördagskvällen. Deras ballad "Road Salt" röstades fram som ett av fyra bidrag att gå vidare.

Pain of Salvation gjorde ett lugnt och avskalat framförande igår, där sångaren Daniel Gildenlöw stod barfota på scen i trasiga jeans och vitt linne. Och många kommentarer på Sveriges Radios hemsida var positiva.

Efter omröstningens andra omgång stod det klart att gruppen tagit sig vidare till Andra chansen.

– Det är ju helt oväntat och skönt i historiens starkaste startfält, och vi är nummer fyra med en lugn låt. Det är helt omöjligt, sade Daniel Gildenlöw till P4:s reporter Claes-Johan Larsson efter tävlingen.

Ja, den är väldigt lugn, det finns inget annat än lugn i låten.

– Nej, men jag har försökt få den här inneboende styrkan som bara pyser ut litegrann, att bara hålla energin genom hela låten. Och det är ett litet balansstycke.

Får man inte för sig att mitt i alltihopa bara ställa sig och vråla?

– Nej, vi har så många andra låtar där jag får göra det också. Så det är faktiskt skönt att få behålla det här lugnet. Det är svårare att stå still tycker jag.

Daniel Gildenlöw hade också instruerat teveteamet att hålla kamerorna stilla när gruppen framför sitt nummer.

– Det vi sjunger och det vi gör får vara i centrum. Det blir lite old school med fasta klipp och inga kamerarörelser, sade han. 

Fyra av åtta bidrag gick vidare i Melodifestivalens första deltävling. Salem al Fakir med sin "Keep On Walking" och Ola med låten "Unstoppable" fick flest röster och gick direkt till final i Globen.

Jessica Andersson med "I Did It For Love" blev, liksom Pain of Salvation, framröstad att gå vidare till Andra chansen. De övriga fyra bidragen slogs ut i omröstningen.

Pain of Salvation måste vinna sin duell i Andra chansen för att kunna gå vidare till final i Globen.

I Andra chansen möts bidragen parvis och tittarna får rösta fram vinnaren. Pain of Salvation kommer möta ett bidrag från deltävlingen i Malmö.

Andra chansen direktsänds lördagen den 6 mars efter de fyra deltävlingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista