Fler ungdomar använder narkotika

Det görs för lite från samhället för att förebygga och hjälpa ungdomar som börjat med narkotika. Det anser Föräldraföreningen mot narkotika i Eskilstuna.
Som vi berättade i morse har problemen med narkotika bland framförallt ungdomar i Sörmland ökat. Maj Berg i föräldraföreningen anser att narkotikaproblemen blivit ett allt större samhällsproblem i Eskilstuna. Enligt en samstämmig bild från polisen och föräldraföreningen mot narkotika använder allt fler ungdomar narkotika. Användandet går också allt längre ned i åldrarna. Enligt Maj Berg i föräldraföreningen finns det också tre 11-åringar i Sörmland som röker hasch. Tillgången av narkotikska preparat är större idag och det gör att fler prövar, säger Maj Berg. Fler ungdomar debuterar med tyngre droger. Informationskampanjer i tex skola är viktigt, men det görs i övrigt för lite för att förebygga och hjälpa ungdomar som hamnat snett, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista