Handboll

Guif stod upp mot San Antonio

Det blev som väntat inget avancemang för Guif i Cupvinnarcupen. Gästande storlaget San Antonio vann returmötet i Eskilstuna, men bara med 32-26 (16-15). Guif fick därmed lite upprättelse efter 18-målsförlusten i Spanien.

Frågan är självklart hur laddade San Antoniospelarna var inför uppgiften. Men Guif gjorde oavsett detta en riktigt bra match mot storlaget i Eskilstuna Sporthall och höll jämna steg ända upp till 22-22. Sedan kunde gästerna rycka ifrån.

– Jag är nöjd med vår insats. Vi ville visa publiken att vi kan spela handboll och vi ville visa dom att vi är ett bra handbollslag, säger Guifs sjumålsskytt Mathias Tholin.

Den stora skillnaden idag jämfört med i Spanien var att Guif sprang med hela laget och fick på så vis flera enkla kontringsmål. Nu är cupäventyret slut för Guifs del och laget har nu att se fram emot elitseriespel. Närmast på onsdag mot Redbergsslid på hemmaplan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista