Postens distriktschef Håkan Blomstrand säger att 20 000 hushåll blir utan post.
NYKÖPING

Posten stängd på grund av rasrisk

Postterminalen på Norrköpingsvägen i Nyköping är stängd och utrymd på grund av rasrisk. Enligt postledningen är det cirka en meter snö på taket och taket har börjat svikta. Många i Nyköping kommer därför inte få sin post idag.

Det var vid sjutiden i morse som de anställda märkte att taket buktade och blev oroliga att det skulle ramla in. Posten tog kontakt med fastighetsägaren och konstruktören.

-- Gemensamt kom vi fram till att vi inte kunde garantera personalens säkerhet och då valde vi att utrymma lokalen omedelbart, säger postens distriktschef Håkan Blomstrand.

De anställda, ett 80-tal personer fick gå hem. Alla med postnummer 611 30 till 611 99 blir utan post idag. 20 000 hushåll blir utan post och att ett stort antal företagskunder drabbas

Det är en hel del snö på taket, på vissa ställen är snötäcket mer än en meter tjockt.

– Det har drivit med vinden nu i helgen så det är alltifån 40 centimeter till 1,20. Där det är över en meter är risken stor att det kan rasa in, säger Håkan Blomstrand.

Jan-Erik Fried har ett familjeföretag som tillverkar skyltar, men han fick vända i dörren till postterminalen.

– Jag skulle skicka företagspaket men det visade sig att huset tydligen håller på att rasa ihop, det är risk att taket rasar in så de har bara stängt. Och de har ingenstans att hänvisa oss som har företagspaket. De som ska ha grejerna får väl vänta på dem, säger Jan-Erik Fried.

Jan-Erik Fried ska nu åka till ett postombud istället, men han har inte så stora förhoppningar om att kunna skicka sitt paket därifrån eftersom ombuden normalt inte tar emot företagspaket.

– Det är klart att det blir problem, säger han.

Både kunder i centrala Nyköping och på landsbygden runt omkring blir utan postutdelning idag.

Per Thyrén
per.thyren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".