Friskvårdsanläggningen Friskkällan i Nyköping har drabbats av takras i natt.
Nyköping

Tak rasade över simbassäng

Natten till fredagen rasade delar av taket på en anläggning för friskvård, Friskkällan, i Nyköping. Raset, som är över simbassängen, upptäcktes när lokalvårdarna kom nu på morgonen. Den delen var tänkt att skottas under dagen. Ingen skadades vid raset.

– Jag blev förvånad därför att vi besiktigade det så sent som i går eftermiddag och snöskottning utav taken pågår, säger Ingvar Carlsson, fastighetsägare. Just den delen skulle påbörjas idag klockan sju på morgonen. Vi har inte sett att det har varit så mycket snö där och det är inte mycket snö där heller, så vi är lite förvånade att det har hänt.

Hur ser det ut inne i lokalen?

– Det är öppet så att man ser himmelen.

Hur påverkar det här er verksamhet?

– Det kommer att påverka verksamheten väldigt mycket, eftersom man inte kan använda poolen förrän den är åtgärdad. Vi får ta hit byggfirma som sanerar det här och tar upp det så fort som möjligt.

Har du hunnit tänka vad som kunde hända om det hade hänt en annan tid på dagen?

– Det hade inte varit bra. Det vill jag inte tänka på bara. Nu hade vi sådan tur i oturen att det rasade på natten.

Att det rasade nu kan bero på att snön blivit tyngre i och med att temperaturen har stigit, säger Stefan Karlsson på räddningstjänsten.

Området är nu avspärrat och räddningstjänsten ska bedöma om det går att vara i övriga delarna av huset.

Det här takraset är ett av många takras den senaste tiden, varav flera har hänt i länet.

Katarina Larsson
katarina.larsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista