Handboll

IFK förlorade streckmatch

IFK Nyköping förlorade den viktiga hemmamatchen mot Irsta i division 1 norra med 32-28 (16-13). Det innebär att Irsta går om IFK upp på den tredje och sista kvalplatsen till Allsvenskan när tre omgångar återstår.

Det började riktigt bra för hemmalaget IFK. Adrenalinet formligen sprutade ur öronen på spelarna som också utnyttjade detta genom att som mest leda med fyra mål. Irsta hängde dock på och arbetade sig in i matchen. Det var också gästerna som kunde gå till pausvila i en tremålsledning.

– Vi missar lite för mycket i försvarsspelet i första halvlek och sedan blir vi lite för lättlästa framåt, säger IFK:s spelande tränare Stefan Germerud.

Irsta fortsatte att spela bra i inledningen av den andra halvleken och hade en sexmålsledning när dryga kvarten återstod. Då tog IFK time out och började sedan att plocka in försprånget, ivrigt påhejat av den stora hemmapubliken. Närmare än två mål ifrån kom IFK inte utan det var till sist de ca 40 tillresta supportrarna som fick jubla högst.

– Dom bidrar till att höja stämningen. Det är en häftig handbollsmatch, säger Stefan Germerud.

När tre omgångar återstår av division 1 norra ligger IFK på en fjärde plats på samma poäng som trean Irsta. IFK:s avslutning ser ut så här: Djurgården (b), Djurgårdshof (h) och Lidingö (b). Det är tvåan och trean i serien som får kvala till Allsvenskan.

IFK:s målskyttar mot Irsta: Hampus Asp 10, Simon Skuthälla 8, Daniel Tornler 3, Tobias Johansson 2, Stefan Germerud 2, Axel Eriksson 2, Melker Melchersson 1.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se