Ulrika Pontén släpper sin debutskiva.
nyköping

Ulrika Ponten släpper debutskiva

Idag, släpper Ulrika Pontén från Nyköping sin debutskiva. Det firas med ett releaseparty på Berns i Stockholm ikväll.

Skivan med elva spår skrivna av bluesartisten Eric Bibb heter When you smile.

– Det känns som om min röst har hittat hem i hans låtar, svarar Ulrika Pontén på frågan om det har känts självklart att sjunga Eric Bibbs låtar.

Skivan Ulrika har gjort är lugn och harmonisk och utstrålar samma självklarhet som hon själv. Och vägen fram till skivan känns nästan som en sådan där askungesaga. För hur kommer det sig att en kvinna från Sverige som i och för sig alltid sjungit men mest i körer helt plötsligt gör en skiva producerad av och med låtar skrivna av och den kände bluesartisten Eric Bibb.

– Jag hade spelat in en demo som Eric fick höra genom en gemensam vän. Han gillade min röst och ville att jag skulle spela in hans lugna låtar, berättar Ulrika.

Fem år har det tagit för dem att få skivan klar. Eric Bibb, som också producerat skivan tillsammans med Micke Sundin har en egen karriär. Och de har fått passa på att jobba de gånger han har varit i Sverige. Men nu är skivan äntligen klar och Ulrika Pontén är nöjd.

– Hur det en går med skivan så har ju jag redan fått mitt livs musikaliska resa genom arbetet med dessa fantastiska musiker, säger Ulrika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".