10-15 centimeter nysnö väntas idag.
SÖRMLAND

Snöoväder skapar trafikproblem

Uppdaterad 20.00
Minst ett 30-tal bilar har kört av vägen idag enligt polisen på grund av snön och det hala väglaget. SMHI har utfärdat en klass ett-varning för snöfall. En försvagad form av ovädret Xynthia, som gav stormbyar i Västeuropa, har dragit hitåt.

Vindarna har bedarrat men lågtrycket väntas ställa till trafikproblem genom snö eller regn närmast Östersjökusten. Inåt landet väntas 10 till 15 cenitmeter nysnö.

SMHI har utfärdat en klass ett-varning från Gävleborgs län och nedåt över landet. Klass ett är det lägsta steget på varningsskalan och innebär vissa risker för allmänheten och störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Flera bilar har kört av vägen idag, men ingen har skadats allvarligt hittills. Två personer fördes lindrigt skadade till Mälarsjukhuset efter en kollision på Carlavägen i Eskilstuna.

Riksväg 55 utanför Flen spärrades av under flera timmar, efter att ett par lastbilar körde fast i snön där i morse. Övrig trafik på riksväg 55 hänvisades nu till andra vägar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista