Snöröjning i Hällby i Eskilstuna. Foto: Henrik Jansson SR Sörmland
ESKILSTUNA

Snöröjning dröjer på flera gator

Det är mycket snö kvar på gatorna i många delar av länet efter gårdagens kraftiga snöfall och det är svårt för många att ta sig fram. I Eskilstuna hinner kommunen inte med snöröjningen på alla håll så vissa gator får vänta.

Mikael Edlund, som är ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Eskilstuna, säger att det inte går att röja alla gator på en gång.

– Vi har helt enkelt inte tillräckligt med maskiner och folk som kan sköta snöröjningen. Och bekymret är att det inte finns några mer maskiner att få in någonstans ifrån. Vi har försökt, men det finns inte, säger Mikael Edlund.

Dessutom är det svårt att röja där det står bilar parkerade, enligt Mikael Edlund.

– Och då blir det med automatik så att den gatan inte blir röjd, säger han.

På grund av snön är både tidningar och sophämtning försenade på många håll idag.

– Vad jag vill vädja om är att folk ska förstå att det här är ett extremläge. Problemet i år är att det inte smälter bort emellan, utan det har bara packats på och packats på. Och vad vi har haft bekymmer med att hinna med är att köra bort snön, det har kommit för mycket för att vi ska hinna med, säger Mikael Edlund.


Fredrik Lorenzoni
fredrik.lorenzoni@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista