19-åringen kommer aldrig kunna spela innebandy igen, enligt läkaren.
NYKÖPING

Idrottare stämmer IFK Nyköping

En 19-årig före detta innebandyspelare stämmer IFK Nyköping på drygt 115 000 kronor för att hon skadat sitt knä och inte längre kan idrotta. 19-åringen fastnade i en klisterfläck på en träning och vred om knäet.

Det var på en innebandyträning i augusti år 2007 som den då 16-åriga flickan fastnade i en klisterfläck på golvet. Knäet vreds om under extrema smärtor och det visade sig sedan att korsbandet slitits av.

Trots att hon opererades flera gånger och tränade flitigt hos en sjukgymnast blev hon inte återställd, enligt stämningen. Enligt hennes ortoped kommer hon aldrig kunna spela innebandy igen, vilket var hennes stora passion.

Den nu 19-åriga kvinnan lämnade idag in en stämningsansökan mot IFK Nyköping genom sin advokat. Enligt stämningen har klubben ansvar för skötsel och städning av Sporthallen. Det ligger på klubben att se till att sportaktiviteter kan utövas utan risk för skador orsakade av yttre faktorer, som bristfällig skötsel eller städning, skriver advokaten.

Klubben stäms nu på drygt 115 799 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista