Partiet vill granska vad som försiggår här inne.
STRÄNGNÄS

Nytt parti vill granska kommunen

Det ser ut som om väljarna i Strängnäs får fler partier att välja på i höstens val. Ett parti som kallar sig Granskningspartiet är på väg att bildas. Dessutom planerar Mariefredspartiet att söka bredare stöd i hela kommunen.

Hans Sandell är en av dem som vill dra igång Granskningspartiet:

– Jag tycker vi behöver ha ett parti i Strängnäs kommun som lyfter upp och granskar litet mera, säger han.

Vad är det ni vill granska?

– Det har ju inte gått någon förbi att det har rullat pengar i Strängnäs kommun genom dåliga beslut, säger Hans Sandell.

Hans Sandell pekar på flera ärenden som diskuterats både i medier och i politiska kretsar. Ett exempel är nedläggningen av äldreboendet Selaöhemmet i Stallarholmen och kopplingen till Thomasgården inne i Strängnäs, ett nytt äldreboende med 40 platser.

Ett annat exempel är regementet P10, som gjordes om till ett campus, ett studentområde, till en högre kostnad än beräknat.

Ett annat ärende som enligt Hans Sandell inte har skötts professionellt är planerna för en idrottsplats i Mariefred. Det är något som personligen berör Hans Sandell, som är vaktmästare på Hammarängens idrottsplats i Mariefred:

– Jag har väl engagerat mig litet grann i idrottsplatsärenden innan jag var här och jobbade, säger han.

Hans Sandell har varit fackligt aktiv och socialdemokrat. Han har också en byggfirma, som tidigare hade 24 anställda, men firman har inte haft några affärer med kommunen.

Enligt Hans Sandell har snacket gått runt köksborden sedan förra våren om att dra igång ett parti och det handlar om 10-15 personer från alla delar av kommunen.

De som står bakom Granskningspartiet har inte tänkts sig något samarbete med Mariefredspartiet. Kanske kommer de istället att konkurrera om alla rösterna i hela kommunen.

Mariefredspartiet ställer upp också i det här valet, men vill inte binda sig vid namnet Mariefredspartiet, eftersom man känner att man har starkt stöd i andra delar av kommunen och kommer att bredda sig på något sätt.


Hans Andersson
hans.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista