VINGÅKER

Stort plus för Vingåker

Vingåkers kommun gick med 20 miljoner plus förra året, vilket var långt bättre än kommunen räknat med. En orsak till det goda resultatet, är att kommunens personalkostnader minskat mer än väntat, men också att kommunen dragit ner på verksamheter och lagt ner skolor.

Vingåkers kommun hade räknat med att gå åtta miljoner plus men nu blev det istället ett slutresultat på 20 miljoner plus för 2009.

Arbetsgivaravgifterna har blivit lägre och sjukförsäkringen har blivit billigare, eftersom försäkringsbolagen sänkt premierna.

Kommunen har också dragit ner på sina verksamheter och på personal. Bland annat lades landsbygdsskolorna Baggetorp och Österåker ner förra året. Totalt minskades budgetramen för kommunens verksamheter med 2,5 miljoner.

Dessutom har utgifterna för gymnasieskolan minskat med tre miljoner kronor. Kommunen betalar varje år för att placera gymnasieelever på skolor runt omkring Vingåker, eftersom kommunen inte har någon egen gymnasieskola, och under förra året minskade antalet ungdomar i de årskullarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista