Morin Habib är ordförande i Babylon föreningen i Eskilstuna
eskilstuna

Irakier i länet uppmanas att rösta

De irakier som är bosatta i Sörmland bör delta i det Irakiska valet, det tycker Aziz Alis som är medlem i den kurdiska föreningen i Eskilstuna. På söndag är det val i Irak och redan imorgon öppnar de irakiska vallokalerna i Sverige.

– Man ska utnyttja sina medborgerliga rättigheter och gå och rösta, då blir det demokrati, säger Aziz Alis som flyttade till Sverige för 25 år sen. Det här valet är mycket viktigt både för kurder, andra minoriteter och alla irakiska medborgare.

I valet ska man välja vilka ledamöten som ska sitta i parlamentets representanthus. Och för irakier som bor i Sörmland och vill rösta finns det vallokaler i Södertälje, Stockholm, Malmö och Göteborg.

Morin Habib är ordförande i Babylon föreningen i Eskilstuna och hon kommer att stötta alla som vill rösta och hjälpa till med transport till vallokalen i Södertälje.

– Det man kan göra är att hjälpa folket som vill rösta, säger Morin Habib som är ordförande i Babylon föreningen i Eskilstuna. Det är många som inte har råd och de vet inte var det ligger någonstans. Vi ställer också upp med bilar för dem som vill rösta och inte har bil.

Sara Choghrich
sara.choghrich@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista