Handboll

HK Eskil utspelat mot Tumba

Det blev storförlust för HK Eskil i går kväll när serietvåan IFK Tumba gästade Eskilstuna Sporthall. Gästerna vann med tio mål, 32-22, efter ledning i paus med 16-9.

Tumbas ledning sprang snabbt iväg till 7-1 och redan där var matchen över.

Serietvåan, som inriktar sig på elitseriekval senare i vår, var bättre i allt - snabbare, distinktare och med effektiva avslut.

Eskils målvakt Tobias Olsson kom bara åt fem bollar i första halvlek, medan matchens bästa spelare, målvakten i Tumba Filip Kook spikade igen sitt mål och kom över 50 procent i räddningar. Dock ska sägas att en del Eskilavslut inte var alltför märkliga.

Bäst lyckades Rasmus Båverud med sex mål. Eskils stora talang Rickard Åkerman var för kvällen helt anonym och verkar ha tappat formen, som hela laget för övrigt.

Eskil får nog inrikta sig på ett ovisst kval för att säkra den allsvenska platsen kommande säsong, något som dock inte lagkaptenen Daniel Adolfsson inte trodde.

– Vi ska klara av det här utan kval, det är tre matcher kvar. Vi förlorade i mot ett mycket bra Tumba, det får vi inte glömma,

Eskils bästa målskyttar: Rasmus Båverud 6, Rickard Åkerman 3, Simon Aulén, Daniel Adolfsson och Christian Knutsen två vardera.

Tord Juszczak
tord.juszczak@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".