Kommunen vill att fler ska trivas i Flen och flytta dit.
Flen

Ny satsning för trivsel i Flen

Flens kommun jobbar på att få fler av invånarna att trivas i kommunen och projektet färdplan Flen dras nu igång. Som vi berättat tidigare får kommunen lågt betyg av invånarna i SCB:s enkätundersökning när det gäller trivsel.

– Vi kommer att jobba väldigt mycket med dialog med människor och vi ska få dem att engagera sig, säger informationsstrateg i Flen Marianne Rynefelt-Skog. Det gäller både invånare, föreningsliv och näringslivsrepresentanter. Det här ska ju leda till att man blir en stolt och positiv kommuninvånare.

En kommuninvånare som redan är positiv är Sofia Stark i Dunker.

– Det är ju vackert här nästan överallt, kanske inte i själva Flen som tätort, men det finns väl områden där också som är fina, säger Sofia Stark.

Men hon har hört om missnöje med den kommunala servicen.

– Vi har kompisar som har barnomsorg och skola som drivs av kommunen och där har vi hört mycket mer klagomål, säger hon.

Helen Andersson är tonårsmamma och flyttade nyss från Skebokvarn in till Flen.

– Det är mest för ungdomarna som man måste göra någonting för mest, tycker jag. Det finns inte så mycket för ungdomar där de kan träffas och vara.

Kommunen ger inte upp ansträngningarna för att få fler att flytta till Flen berättar informationsstrategen.

– Vi kommer att gå igång med en bostadskampanj i slutet av mars tillsammans med Gnesta, Katrineholm och Vingåker.

Henrik Jansson
henrik.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista