Ishockey

Nyköping förlorade rond ett

Nyköping förlorade den första matchen mot Olofsström i play off 2. Gästerna vann med 4-3 (0-1, 1-1, 3-1) och har nu kopplat ett starkt grepp om matchserien som avgörs i bäst av tre matcher. 

Nyköping fick en drömstart när Nicolai Chamizo gjorde mål efter bara 26 sekunder. Gästerna var dock bra och i den andra perioden var det Olofsström som gjorde mål direkt. Nyköpings Fredrik Håkansson svarade med en fräck styrning till 2-1 och en storspelande Pascal Möller-Larsson i hemmakassen gjorde att det stod sig inför den tredje perioden.

Den sjunde minuten av den tredje perioden var inte bra ur Nyköpings synvinkel. Först kvitterade Olofsström och strax efter drabbades Nyköping av en dubbelutvisning. Det utnyttjade Olofsström direkt genom att göra 3-2. Nyköpings Kim Ericson kvitterade visserligen men en ytterst tveksam utvisning för hemmalaget när endast två minuter återstod blev till slut Nyköpings fall.

– Den sista är katatstrofal. Det är helt horribelt, kommenterar Nyköpings tränare Ove Holmberg utvisningen.

Nu är Nyköping piskat att vinna båda bortamatcherna mot Olofsström för att få fortsätta kvala mot Allsvenskan.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista