Nyköping

Läktarskandal när Nyköping föll

I samband med ishockeymatchen mellan Nyköping och Olofström utbröt bråk på läktaren. Flera personer från Nyköpingsklacken tog sig över till Olofströms klack och började slåss. Både vuxna och barn befanns sig bland gästernas supportrar och en kvinna skadade sitt knä i tumultet. Då det saknades väktare i ishallen fick polis tillkallas.

Det var i slutet av matchen som en grupp från Nyköpingsklacken tog sig över till Olofströms ståplatssektion och oprovocerat började slåss. Jennie Ryttse var en av supportrarna i gästernas klack.

– Jag blev väldigt rädd och skärrad och det första jag tänkte var att vi måste hitta någon ordningsvakt som tar det här, säger Jennie Ryttse.

Men någon ordningsvakt fanns inte i arenan. Ett faktum som Nyköpings ordförande Lars Fernqvist förklarar.

– I det här läget hade vi koll på deras supportrar och visste att dom hade bra supportrar. Vi har ju egentligen ingen hejarklack själva men tyvärr verkar det som om det har kommit in ett gäng som inte är så intresserade av hockey, säger Lars Fernqvist, som hyser gott hopp om att få tag i de ansvariga.

– Ja det tror jag. Det är flera som känner igen dem så det ska vi ta tag i, säger Lars Fernqvist.

För Olofströmssupportrarna blev det inte den fest de hade hoppats på.

– Vi har haft jättetrevligt på vägen upp och det känns väldigt tråkigt att det ska sluta på det här viset. Vi ska till och med få poliseskort ut ur hallen, säger Jennie Ryttse från Olofströms supportergrupp.

Polisen har fått in ett 10-tal anmälningar om misshandel i samband med matchen, men inga personer skadades allvarligt, enligt polisen.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista