VINGÅKER

Fem gripna efter klädkupp

Fem personer greps av polisen tidigt i morse, misstänkta för en inbrottskupp mot klädvaruhuset Factory Outlet i Vingåker. Ett fönstergaller drogs loss med hjälp av en bil, som gärningsmännen sedan tände eld på. Men ett vittne såg vad som pågick och larmade polisen.

Polisen fick larm om inbrottet vid 3:30-tiden på natten. Det var ett vittne som bodde i närheten av varuhuset, som slog larm.

Inbrottstjuvarna tog sig in i varuhuset genom att dra loss ett fönstergaller med hjälp av en bil. Sedan krossade de fönstret och satte igång att bära ut varor till en skåpbil. Innan de åkte därifrån satte de eld på dragbilen.

En polispatrull mötte skåpbilen på länsväg 214 mellan Eskilstuna och Vingåker vid fyratiden på morgonen. Patrullen vände om och stoppade skåpbilen. I bilen fanns bland annat kostymer och polisen grep föraren. De andra misstänkta männen satt i en annan bil som försvann iväg, men den bilen stoppades senare på E20 i höjd med Nykvarn. 

Totalt greps fem personer. De finns i polisregistret sedan tidigare. Ingen av dem kommer från Sörmland, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista