ESKILSTUNA

Flera pojkar överfallna

Två tonårspojkar och en ung man blev misshandlade i Eskilstuna igår eftermiddag på olika platser. Tonårspojkarna har sagt till polisen att de blev överfallna av ett 20-tal personer som hade batonger och knivar.

Polisen fick det första larmet vid 17-tiden. En 16-åring och en 17-åring sade att de blivit misshandlade av ett gäng vid busshållplatsen utanför Lagersbergsskolan. Enligt pojkarna blev de påhoppade av omkring 20 personer, som hade både batonger och knivar.

Pojkarna hade inga skärskador vad polisen kunde se, men ont i huvud och rygg. Pojkarna har sagt att de kände igen gärningsmännen till utseendet, men inte till namn. Polisen betraktar överfallet som grov misshandel.

45 minuter senare larmades polisen till Drakensköldsgatan, där någon sett en avsvimmad man i trapphuset. När polisen kom till platsen var mannen vaken, men han hade kraftiga blånader och svullnader i ansiktet. Mannen, som är 20 år gammal, sade att han blivit slagen och sparkad av två andra män.

Polisen tror att de båda överfallen kan ha ett samband.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".