nyköping

Säsongen tog slut i Olofström

Ishockeysäsongen är över för Nyköping. Det blev förlust med 6-1 i den andra matchen i play-off 2 mot Olofström borta igår.

Trots att Olofström var överlägset så var det ändå match ganska länge.

Efter den andra perioden stod det 3-1 för Olofström, som grundlade segern i första perioden genom att gå upp i en 3-0 ledning.

– Vi stack upp i en hel del bra kontringar och borde fått utdelning i powerplay, som varit bra hela säsongen, men idag fungerade det inte, säger Fredrik Håkansson.

Han tyckte också att laget saknade kyla och stressade upp sig för mycket och skickade iväg pucken i onödan, något som han inte kände igen från tidigare under säsongen då kylan varit bättre.

Olofström var ändå ganska överlägset, vilket speglas ganska tydligt i skottstatistiken, 53 mot 17.

– Nej, det är absolut inte bra. De mal på och har fler kedjor än vi att gå runt på och de skapar ganska långa anfall, som de får utdelning på så vi orkar inte till slut, säger Fredrik Håkansson, besviken och missnöjd efter matchen, men ändå ganska nöjd med säsongen som sådan.

– Målet var ju allettan och vi når ända fram till play-off 2 så det är klart att vi ska vara nöjda och det kanske man blir om ett par veckor, men inte just nu, slutar Fredrik Håkansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".