Foto Sammy Pettersson.
katrineholm

Fortfarande avspärrat i Sköldinge

Uppdaterat 15:29
Området kring den gamla gruvlaven Kantorp  i Sköldinge mellan Katrineholm och Flen där en brand utbröt igår, kommer att vara avspärrat fram till och med fredag förmiddag. Eftersom det finns gasflaskor i byggnaden är explosionsrisken stor. Avspärrningen är uppemot 300 meter från byggnaderna och Räddningstjänsten kommer att ha bevakning på området så att ingen kommer in i området.

– Det är fortfarande glödbädd där ute och vi vet inte var gasflaskorna finns, de vet inte själva hur många de är så vi kan inte på något sätt lokalisera dem, säger Ola Gustafsson som är räddningschef i beredskap.

På fredag tar räddningstjänsten beslut tillsammans med fastighetsägare och polis om det kan göra en teknisk undersökning. Fastighetsägaren måste bedöma bärigheten i tornet och om det går att gå in i byggnaden.

Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att inte gå dit eftersom respekterar avspärrningen

– Det känns ju inte så muntert, säger Karl-Åke Lingman som är ordförande i Motorklubben Laven MK som har sina bilar i den gamla gruvlaven.

Vad är det för typ av bilar som finns i området?
– Det är framförallt amerikanska veteranbilar. Både köpta i fint skick och bilar som vi renoverat själva, berättar Karl-Åke Lingman.

Går det att uppskatta värdet på bilarna?
– Ja marknadsvärdet är över en miljon, säger Lingman.

 Vad ska ni göra idag?
– Vi får ju prata med Räddningstjänsten idag så att vi får veta när vi får gå fram och titta i garaget. Förhoppningsvis så är de bara rökskadade men det vet vi ju inte ännu, säger han.

Fredrik Lorenzoni
fredrik.lorenzoni@sr.se
Jonas Carnesten
jonas.carnesten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista