Ungefär 600 har fått jobb de senaste månaderna.
Sörmland

Minskad arbetslöshet i februari

Arbetsmarknaden i Sörmland håller på att stabiliseras. Det visar nya siffror från Arbets-förmedlingen. Under de senaste månaderna har antalet arbetslösa personer minskat. Det beror bland annat på att färre personer har varslats, inte lika många skriver in sig som arbetslösa och allt fler får jobb.

Under hela förra året och halva 2008 har arbetslösheten varit stor i Sörmland. Men de senaste månaderna har man börjat se en förbättring.

I slutet av februari var ungefär 18 200 utan betalt arbete. Jämfört med januari i år så har det minskat med 600 som fått jobb eller börjat på jobbpraktik.

Det beror bland annat på att färre personer har varslats, inte lika många skriver in sig som arbetslösa och allt fler får jobb. Dessutom är det fler som börjar program med aktivitetsstöd, det vill säga en jobbpraktik där man får stöd istället för lön.

Men jämfört med förra året samma tid så har antalet arbetslösa ökat med 4700 personer i länet. Det är både arbetslösa och de som ingår i program med aktivitetsstöd. Om man jämför med februari 2008 är ökningen ännu större, 8300 personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".