Det blir två år till i Eskilstunalaget Guif för Mattias Zachrisson.
Eskilstuna

Zachrisson förlänger i Guif

Landets största handbollstalang Matthias Zachrisson har skrivit på för två år till i Guif. Klubbar från framför allt Danmark, men också Spanien och Tyskland ryckte i honom, men han valde Guif.

- Det känns riktigt skönt att få det klart nu med två år till så jag kan koncentrera mig fullt ut på handbollen, säger Mattias Zachrisson.

Fanns det några andra alternativ?

-- Ja det fanns det, det var några klubbar utomlands som hade hört av sig och var intresserade men jag kände att jag fortfarande har mycket kvar att ge i Guif och utvecklas. Jag kände att det skulle vara tufft att flytta utomlands nu. Det var ett rätt enkelt val att stanna kvar i Guif eftersom det gått så bra och jag får så mycket speltid.

Vilka länder var det frågan om?

– Ja det var mest Spanien och Danmark som visade intresse men det fanns också någon tysk klubb, men mest från Danmark.

Men nu blir det två år i Guif och Eskilstuna, finns det några klausuler om att få sticka där tidigare?

– Ja jag har ju klausul att jag får sticka om jag får utländskt anbud men jag räknar med att stanna kvar i Guif i två år nu när jag har skrivit tvåårskontrakt. Det är det jag siktar in mig på men det kan ju alltid komma något drömkontrakt och det kan ju vara svårt att säga nej till det. Men jag fokuserar på att stanna två år till i Guif, säger Mattias Zachrisson.

Reino Helin
reino.helin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".