Anna Bergendahl. Foto:Maja Suslin Scanpix
Stockholm

Bergendahl vann Melodifestivalen

Anna Bergendahl från Nyköping vann Melodifestivalen i Globen på lördagskvällen med singer-songwriter-låten This is my life. Salem al Fakir kom tvåa. Tävlingen avgjordes i det sista momentet, svenska folkets telefonröster. Bergendahl representerar Sverige i Eurovision song contest i Norge i maj.

Efter att alla jurygrupper lämnat sina röster ledde Salem Al Fakir med låten Keep on walking, men efter telefonomröstningen hade han halkat ner på andra plats.

– Jag har försökt att inte tänka så mycket på att jag varit en av förhandsfavoriterna. Jag ville fokusera på att göra ett så bra framträdande som möjligt. Jag ville ge mycket glädje och värme, berättar Anna Bergendahl.

Annas pappa Henrik berättar att han är lycklig över dotterns vinst men att det också redan har visat sig att medaljen har en baksida.

– Vi har redan fått byta flera telefonnummer. Anna har fått läskiga sms och paket som vi inte vill befatt oss med. hon får inte längre gå ut själv på kvällen så visst allt det här har en baksida, säger Henrik Bergendahl.

Vinnarlåten, This is my life, är skriven av Bobby Ljungren och Kristian Lagerström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".