Volleyboll

Katrineholm leder med 1-0

Katrineholms volleybolldamer inledde SM-slutspelet med seger mot Elverket från Vallentuna med 3-0 efter setsiffrorna 25-18, 25-14 och 25-20. Därmed leder laget med 1-0 i matcher i kvartsfinalen som spelas i bäst av fem matcher.

Katrineholm började matchen darrigt. Det var mycket nerver och Elverket ledde med 13-18 i första set när Frida Johansson klev in i handlingen. Det blev tolv raka poäng på Fridas servar.

– Det händer inte så ofta, men jag kände mig trygg med mina servar, så jag bara fortsatte, säger Frida Johansson, som medger att det var nerver i Katrineholms spel den första kvartsfinalmatchen.

– Så hade Elverket förstärkt laget med två nya flickor- jämfört med förra helgens seriematch, då Katrineholm mötte Elverket i Duveholmshallen i Katrineholm.

Katrineholm möter Elverket borta på onsdag i match två. Kommande söndag spelas match tre i Katrineholm.

– Då skall vi avgöra och vinna med 3-0 i matcher mot Elverket och gå till SM-semifinal, avslutade Frida Johansson som var bäst i Katrineholm.


Matchfakta:
Katrineholm-Elverket 3-0 (25-18, 25-14, 25-20)

Bästa poängplockare, Katrineholm: Aida Rejzovic och Natalja Tinina, båda 15.

Elverket: Maria Arnborg 11, Svenja Meier 6.

Hans Halvarsson
hans.halvarsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista