Samtalsgrupper mot droger i Flen

Förebyggande samtalsgrupper för att ungdomar ska kunna säga nej till droger ska nu startas i Flen. Där lärde man sig att jobba på det här sättet under förra året då det kommit fram att flera elever på mellanstadiet hade sniffat.
Under förra året kom larm från en av skolorna i kommunen om att elever på mellanstadiet, från 11år upp till 13 år vid flertal tillfällen hade sniffat. Socialkontoret fick en namnlista med sammanlagt 11 elever som skulle varit inblandade, men istället för att gå den traditionella vägen och utreda varje elev och familj för sig, så använda man sig av erfarenheten man hade av bland annat samtalsgrupper med barn till missbrukare. Man träffade vid ett flertal tillfällen eleverna i grupp och pratade om deras situation. Inte bara om droger utan även om respekten för andra människor och att hitta sin egen integritet. Liksom på flera andra platser i länet har drogtätheten ökat även i Flen och enligt John Brovall på missbruksenheten blev det här sättet att jobba en väckarklocka för socialkontoret. Nu ska man jobba förebyggande med elever som skolpersonalen anser vara i riskzonen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista