KATRINEHOLM

Patient knivskar två vårdare

En patient har anhållits efter att han knivskar två vårdare på ett behandlingshem i Valla utanför Katrineholm igår morse. Den ena vårdaren, en kvinna, blev knivskuren i ryggen och den ena vårdaren, en man, knivskars i bröstet och axeln.

Enligt Mälarsjukhuset blev vårdarna lindrigt skadade, men patienten misstänks för mordförsök. Patienten, en 34-årig man, sitter nu anhållen.

Ingen i personalen hade märkt något särskilt i patientens beteende innan knivöverfallen, enligt Kent Olsson, placeringsansvarig på hemmet.

– Det går ju upp och ner för alla psykiskt sjuka, det blir tjafs och hot - men vi fick aldrig någon indikation på att han skulle göra något sådant här, säger Kent Olsson till TT.

Hemmet har haft dubbel bemanning under kvällen och natten, för att avlasta personalen och ge dem tillfälle att prata med varandra.

Idag kommer läkare och psykolog att tillkallas för att ha samtal med de anställda.

Vårdhemmet i Valla är ett utslussningsställe för Karsuddens sjukhus. På Karsudden sitter psyksjuka som blivit dömda för olika brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".