Inga besked om vart landstingssamarbete ska starta

På tisdagen skulle landstingets politiker få veta i vilka fyra vårdområden, som utredarna anser att samarbetet mellan landstinget i Sörmland och Västmanland ska starta. Men beskedet blev framskjutet, eftersom utredarna anser att de behöver mer tid på sig.
Men landstingsstyrelsens ordförande, socialdemokraten Alf Egnerfors, tycker ändå att mötet, där representanter från både Sörmland och Västmanland deltog, var ett steg framåt mot ett nära samarbete landstingen emellan. -Från den politiska sidan är vi helt klara över att det här är rätt väg att gå. Och i det som sas idag är det inget som talar emot det, utan snarare kom det fram att det här är rätt, säger Alf Egnerfors. När tror du att samarbetet kan starta ute i verksamheterna? -Det är svårt att säga idag. Ambitionen är att vi ska starta redan under första halvåret i år. Att man åtminstone då fått start på projekten, om de sen är i full verksamhet återstår väl att se, säger Egnerfors.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".