Omhäktningar i människorovshärva

Det par, 41 pch 46 år, som misstänks för att ha kidnappat två barn i Irak under 90-talet omhäktades idag vid Eskilstuna tingsrätt.
Paret har gjort vissa medgivanden, men om vad är oklart. Enligt åklagare Magnus Elving gäller utredningen en 10-årig pojke som rövades bort som spädbarn i Bagdad och annan en pojke som polisen uppskattar är runt sju år. Den sjuårige pojken är omhändertagen av svenska myndigheter. Pojken togs in i Sverige i 10-åringens namn, så hans identitet är oklar. 10-åringen är fortfarande försvunnen, men polisen tror att han finns utomlands. Mannen är misstänkt för människorov i två fall och kvinnan är misstänkt för människorov och olaga frihetsberövande. Åklagare Magnus Elving säger till Sveriges Radio Sörmland att förundersökningen inriktas på kidnappningen av dessa två barn i Irak. Andra uppgifter i massmedia är hypoteser som det inte inletts någon förundersökning om.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista