Bråk om vatten fortsätter i Gnesta

Den småbarnsfamilj, som tidigare var hyresgäst på Mälby Säteri i Gnesta, vann igår en halv seger i tvisten mot godsägaren Anders Norström. Det hela handlade om det otjänliga vattnet i hyresfastigheten.
För ett och ett halvt år sedan stämde godsägaren hyresgästen, för att denne inte betalat hela hyran på grund av det dåliga vattnet. Domen ger nu familjen delvis rätt, men hyresgästen, Margita Vieru är ändå inte nöjd. - Vattnet har varit dåligt från dag ett och vi hade konkreta bevis. Det är synd att inte de har sett vattnet, för då hade domen blivit annorlunda, tror hon. I två år kämpade familjen Vieru för att få ett tjänligt dricksvatten, som hyresgäst på Mälby säteri. Sen gav de upp och flyttade. Trots att både kommunen och länstyrelsen är eniga om att vattnet måste åtgärdas, så vägrar godsägaren och har överklagat ytterligare ett steg, till miljödomstolen. Familjen Vieru deponerade under ett halvår delar av hyran hos länsstyrelsen. Det var pengar som familjen ansåg att de hade rätt att få hyran nedsatt med på grund av det undermåliga vattnet. Men godsägaren stämde familjen och i domen, som alltså kom igår, säger tingsrätten att vattnet visserligen varit dåligt, men familjen har bara rätt till hyresnedsättning under halva tiden vattnet var dåligt. Familjen bor nu i eget hus, men funderar ändå på att överklaga domen av principiella skäl, för det handlar inte om några stora belopp. - Folk ska inte behöva leva sådär i dagens samhälle, säger Margita Vieru. Jag tänker försöka kämpa vidare, så att alla andra som kommer att bo där ska få bra vatten i alla fall.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista