Trots möte har (s) i Nyköping inte tagit ställning till landstingets sparförslag

Socialdemokraterna i Nyköping har ännu inte bestämt sig vad de tycker om Landstingets förslag till nedskärningarna inom specialistsjukvården. Igår kväll hade arbetarekommunen i Nyköping medlemsmöte för att diskutera förslagen, men man har fortfarande inte kunnat ta ställning, säger ordföranden Boel Karlsson.

-Vi har inte tillräckligt med underlag för att ta ställning. Vi behöver konsekvensanalyser, och ekonomisk analys för att se vad det här kommer det att innebära, blir det nedskärningar eller inte, säger Boel Karlsson.


I höstas kom förslaget från landstingets tjänstemän om kraftiga nedskärningar av specialistsjukvården. Enligt förslaget ska bland annat all operationsverksamhet i Katrineholm läggas ned och barnkliniken i Nyköping skäras ned kraftigt.


I Katrineholm har socialdemokraten Göran Dahlström och många katrineholmsbor protesterat. Det socialdemokratiska kommunalrådet Jan Larsson, har riktat kritik mot förslaget, men har intagit en mer diplomatisk roll gentemot socialdemokraterna i landstinget.


I Nyköping har verksamhetschefen för barnkliniken Christian Möller uttryckt förvåning över att kommunpolitikerna i Nyköping knappast reagerat över de förslag som har lagts fram. Men det kan man ännu inte göra, menar Boel Karlsson.


-Man måste ta ansvar. Om man nu säger att man inte vill att man lägger ned nån klinik på Nyköpings lasarett så måste man veta vad det finns för alternativ. Som politiker måste man också ta ansvar, säger Boel Karlsson, arbetarekommunens ordförande i Nyköping.