Djurporr måste förbjudas, enligt (mp)

Den pornografi som innehåller övergrepp mot djur måste förbjudas. Det kräver miljöpartiet i Eskilstuna. Idag finns det videobutiker i Sörmland som hyr ut och säljer djurporrfilmer,  och i Sverige finns det ingen lag mot sex med djur. Men nu har Miljöpartiet lagt ett nytt förslag om förbud.

-Att djur utnyttjas så att de lider och skadas. Det är lagligt, men inte värdigt ett civiliserat land, säger miljöpartisten Magnus Johansson, från Eskilstuna.


Sveriges Veterinärförbund har tagit del av en brittisk undersökning om djursex. Den visar att vart 20:e husdjur som kommer in till veterinären och som inte råkat ut för olyckor, fått sina skador efter ha utnyttjats sexuellt av en människa.


I Sverige däremot är det inte fullt lika vanligt. Här handlar det om cirka 300 smådjur varje år. Men i Sverige är det inte olagligt att ha sex med djur, och det är inte heller olagligt att spela in film och distribuera. Men i Sverige är det inte olagligt att ha sex med djur, och det är inte heller olagligt att spela in film och distribuera.


Sveriges Radio Sörmland ringde runt till några videobutiker i länet, och det visar sig att såna här filmer finns på vanliga uthyrningsställen, och på ett par ställen där de inte hade djurporr så tipsade de gärna om vilka butiker som hade.


Miljöpartiet har tidigare föreslagit att lagen skulle ändras, men det var bara en handfull riksdagspolitiker som hängde på den idén, och förslaget röstades ner. Och nu har det lagts ett nytt förslag i riksdagen. Magnus Johansson säger att lokalt har djurfrågor diskuterats flitigt, men aldrig sexuella övergrepp på djur.


-Jag tror att det ären främmande tanke hos väldigt många. Att det ändå är såpass stort som det nu verkar vara. Det är tråkigt, fruktansvärt och det är oacceptabelt, säger miljöpartisten Magnus Johansson från Eskilstuna.