Framtiden ännu oviss för högstadieeleverna på Fröslundaskolan i Eskilstuna. Foto:Janerik Henriksson/Scanpix
ESKILSTUNA

Fröslundaelevers hemvist oklar

På torsdag ska barn- och utbildningsnämnden i Eskilstuna besluta om var högstadieeleverna från Fröslundaskolan ska gå till hösten. Just nu pekar det mot gamla Folkhögskolans lokaler på Faktoriholmarna, enligt nämndens ordförande socialdemokraten Johan Nilsson.

Men det kan också bli i lokaler på Rinmangymnasiet eller på St. Eskils gymnasium.

Förslaget från början var att flytta högstadieelverna från Fröslundaskolan till Stålforsskolan, något som möttes av protester från både lärare och föräldrar.

Orsaken till att kommunen vill flytta högstadieelverna från Fröslundaskolan är att många av eleverna ändå väljer att gå på Stålforsskolan så det ansågs lika bra att flytta dit alla cirka 180 elever.

Men nu är det alternativet borta och i stället lutar det åt att Förslundas högstadieelever i stället ska hamna på Faktoriholmarna och den före detta folkhögskolan där. Det är i alla fall huvudalternativet, enligt socialdemokraten Johan Nilsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Allt beror på hur skolledarna och pedagogerna vill organisera sig, säger Johan Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".