ESKILSTUNA

Fröslundaeleverna tvingas flytta

Eleverna på Fröslundaskolans högstadium i Eskilstuna kommer att flyttas till Stålforsskolan. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden idag. Det rådde stor oenighet om förslaget och röstresultatet blev 7-7, men ordföranden, socialdemokraten Johan Nilsson, hade utslagsröst.

Oppostionen, de borgerliga partierna, var emot förslaget, och det var även Miljöpartiet. Vänsterpartiet lade ner sin röst. Det var bara Socialdemokraterna som röstade för förslaget.

Socialdemokraten Johan Nilsson, har utslagsröst, och därför fick Socialdemokraterna sin vilja igenom.

Nu flyttas alltså Fröslundaeleverna till Stålforsskolan från och med i höst.

Stålforsskolan räknar med ett elevantal på ungefär 900 elever till hösten 2010, och det kan bli trångt där till hösten. Skolansvariga inom kommunen funderar på att låta några elever gå i andra lokaler, till exempel vid Faktoriholmarna - före detta Folkhögskolans lokaler - eller på Rinmangymnasiet och S:t Eskils gymnasium. Kommunen skriver i ett pressmeddelande att man kommer att lyssna på elever och föräldrar och höra vad de tycker.

Eftersom kommunen inte hittat någon lösning ännu kommer skolvalet skjutas fram två veckor och genomföras mellan 29 mars och 11 april. Elever och föräldrar kommer då att få veta vad ett val till Stålforsskolan rent konkret innebär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".