Seppi Nowotny och Alf Nilsson representerar Länkarna i Torshälla.
Eskilstuna

Fler platser till missbrukare

Eskilstunabor som har alkohol- och drogproblem, kommer att erbjudas ställen att nyktra till på, innan abstinens-behandling inleds. Det beslutade ansvariga politiker i kommunen idag. Politikerna menar att det finns ett stort behov av platser där man kan nyktra till, om man bestämt sig för att man vill ta sig ur sitt missbruk.

Idag finns bara abstinensbehandling på sjukhus, och för att komma in där får man inte ha någon alkohol eller några droger i kroppen.

Seppi Novotny är föredetta missbrukare och representant för Länkarna i Torshälla. Han tycker förslaget om tillnyktringsplatser är bra, men han tycker att det behövs fler platser, än ett par stycken, som tjänstemännen föreslagit.

– För att täcka hela behovet av kvinnor och män så tror jag att det behövs tio platser. Ska man börja med något så ska man ju inte göra det halvdant utan det är ju bättre att köra fullt ut, säger Seppi Nowotny.

Alf Nilsson är också representant för Länkarna i Torshälla och håller med Seppi Nowotny om att behovet är stort.

– Vi har ju framhävt tidigare på våra möten vi haft med kommun och landstingspolitiker att det skulle vara bra att ha mer platser, säger Alf Nilsson.

Seppi Nowotny förklarar varför det är viktigt att det blir fler tillnyktringsplatser.

– När det inte finns några platser att komma till,  man bor i buske nummer tre, man har inte någonstans ta vägen med sin ångest och hela missbruksproblematiken, och inte får chansen att sluta droga så dör man ju naturligtvis till slut, säger Seppi Nowotny.

Alexandra Edman
alexandra.edman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".