eskilstuna

Döda kvinnan troligen inte mördad

Polisen minskar nu intensiteten i efterforskningarna kring den döda kvinna, som hittades i ett hus i fritidsområdet Vilsta i Eskilstuna igår förmiddag. Anledningen är att polisen inte längre tror att den 32-åriga kvinnan mördades.

Utredningen kring kvinnan har varit högprioriterad hos polisen allt sedan fyndet gjordes. Det fanns ingenting då, som klart visade att kvinnan utsatts för brott, men händelsen hanterades, som misstänkt mord "för säkerhets skull".

Polisen har nu fått ett preliminärt utlåtande från rättsläkaren och med ledning av bland annat det minskas intensiteten i utredningen, enligt polisen.

Det betyder att om det nu fanns några spår av våld på den dödas kropp så har våldet inte varit dödligt.

Rättsläkarens preliminära utlåtande och utredningen hittills har alltså inte kunnat stärka misstankarna om mord, enlgit polisens presstalesman i fallet Dick Johnson och därför drar polisen nu ner på intensiteten i utredningen, men fortsätter ändå med målet att utröna hur kvinnan dött. Även rättsläkarens undersökning går vidare eftersom man inte heller där ännu kunnat fastställa dödsorsaken.

Kvinnan har identifierats, som en 32-åring, men vem hon är och var hon kommer ifrån har polisen inte velat avslöja.

Reino Helin
reino.helin@sr.se