En väldigt glad Anna Bergendahl togs emot i sin hemstad.
Nyköping

Anna Bergendahl hyllades

Idag hyllades och gratulerades Melodifestival-vinnaren Anna Bergendahl i sin hemstad Nyköping. Hundratals personer hade samlats i affärsgallerian Västerport och många hoppades på autograf.

– Hon är jättebra, hon har en bra röst och bra låtar, sa  Sofia och Frida som var några av alla hundra som ville fira Anna Bergendahl.

Konferencier Lasse Lindberg hyllade Anna Bergendahl inför ett hundratals personer i Nyköping. Anna var efter en intensiv vecka glad över att få möta sin hemmapublik.

– Det är jättekul, det är fantastiskt. Jag har ju bara gått till och från skolan hittills, jag har inte varit nere på stan så det är jättespännande att se och träffa människor, säger Anna Bergendahl.

Hur känns det att vara stjärna?

– Det har ju bara gått en vecka, så jag har ju bara fått en liten glimt av hur det skulle kunna vara. Men vi får se vad som händer framöver, just nu är jag väldigt tacksam över allt som händer och väldigt glad och lycklig.

Kommer du att kunna vänja dig vid all den här uppmärksamheten?

– Jag har svårt att tro att man någonsin gör det, säger Anna Bergendahl när hon tog emot hyllningen idag.

Hennes vinnarlåt This is My life har redan sålt guld. I maj kommer hon representera Sverige i Eurovision Song Contest i Oslo.

Katarina Larsson
katarina.larsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista