Handboll

Guif klara för allsvenskan

Det blir allsvensk damhandboll nästa säsong i Sörmland. Guif besegrade nämligen Irsta med 21-16 i går i den sista omgången. Det var målvakten Louise Nejdenström som fixade segern genom en utmärkt insats, men själv är hon osäker på sin framtid.

– Vi får se vad som händer. Den här matchen var prio ett så jag har inte tänkt så mycket längre, säger Louise Nejdenström efter segern.

Än så länge har hon inget kontrakt för nästa säsong.

Det blir alltså allsvensk handboll i Eskilstuna sporthall på damsidan kommande säsong. Guiftjejerna var tvungna att slå Irsta för att ta sig till allsvenskan. Om Irsta hade vunnit så hade de spelat i allsvenskan.

Det var väldigt tajt, efter 25 min stod det 7-6 och det berodde mycket på de båda målvakterna, Louise Nejdenström i Guif och Josefin Sand i Irsta. De tog allting, de var uppe i 60 procent i första halvleken och det är mycket ovanligt.

Sedan fortsatte Louise Nejdenström att spika in andra halvlek, Guif fick en kanonstart och gjorde 6-1 på de första tolv minuterna. Då var det i stort sett klart för då var ledningen 16-10. Totalt gjorde Lousie Nejdenström 25 räddningar och släppte in 16 mål och det är ett resultat som är av absolut högsta klass.

– Det är ett riktigt bra försvarsspel som hjälptes, och det gjorde att vi inte fick så svåra bollar på oss, säger målvakten Louise Nejdenström.

Tord Juszczak
tord.juszczak@sr.se