Intern kritik kan ha bidragit till s-avhoppet

- Det var bra, det är ingen ordning någonstans, det är riktigt, hela landstinget skulle avgå, de hade minoritetsstyre, men det blir spännande och se hur moderaterna och vänterpartiet ska styra tillsammans, är var några av kommentarerna under tísdagen - dagen efter att den socialdemokratiska ledningen för landstinget avgick.

Det var olika uppfattning på Kullbergska sjukhuset om att socialdemokraterna i landstingsledningen avgått.


Jan Larsson socialdemokratiskt kommunalråd i Katrineholm är förvånad över att de avgick och tror att den interna kritiken från socialdemokrater i Katrineholm kan ha bidragit till att s-ledningen valde att avgå.


Bland andra riktade kommunalrådet i Katrineholm, Göran Dahlström, hård kritik i december mot den socialdemokratiska ledningen i landstinget och menade att den måste ta särskilda hänsyn till Katrineholms speciella situation med en kärv arbetsmarknad och besparingar på polisen.


Han anklagade då Alf Egnerfors, ordförande i landstingsstyrelsen för att ha ett Eskilstuna-perspektiv. Intern kritik kan ha bidragit till avhoppet på måndagen.


- Det är klart att det har varit en sak som har vägts in, men den springande punkten var förslaget från oppositionspartierna som lades fram på bordet (mer konsekvensanalyser red.anm).