Isabella Persson, tvåa från vänster, och hennes band.
Sörmland

Jämn länsfinal i Musik direkt

Det blev singer/songwritern Isabella Persson från Katrineholm och hennes band som vann länsfinalen av tävlingen Musik Direkt som avgjordes i Eskilstuna i går eftermiddag. Isabella och bandet får nu representera Sörmland på riksfestivalen i Uddevalla i maj.

Musik Direkt är en tävling för unga musiker mellan 13 och 19 år. Det blev en mycket jämn länsfinal. När juryn hade sin överläggning visade det sig att så gott som alla band fick höga poäng efter sina framträdanden.

Sveriges Radio Sörmlands radiopris gick till Kristina Issa också hon från Katrineholm. Inspelningspriset som delas ut av Dizzy Duck studios gick till Nyköpingsgruppen New Foundation. Gruppen Ion Derive prisades med en spelning på Sensusrocken i Katrineholm i sommar och Saqwerty från Eskilstuna bjöds in av Nyköpings ungdomsfullmäktige för att spela på Kom-festivalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".