Guifspelaren Haukur Andrésson får nu behandling för sin skadade axel.
Handboll

Andrésson spelar trots skada

Spelmotorn i Guif, Haukur Andrésson, kommer att spela på torsdag mot Skövde borta trots att han skadade vänster axel i gårdagens match mot samma lag. Den bedömningen gör sjukgymnasten Jonas Andréasson.

Haukur Andrésson skadade axeln i samband med att han ramlade olyckligt vid ett anfall och har fått en ledbandsskada vid nyckelbensfästet, men Guifs sjukgymnast Jonas Andréasson säger att han nu får behandling för att få upp rörelsen och att det inte finns några risker med att spela igen om några dagar.

– Han skadade nyckelbensfästet och har fått en ledbandsskada. Det gör ont, men är ingen fara, menar sjukgymnast Jonas Andréasson.

Haukur Andrésson får elbehandling för att få igång cirkulationen och ska sen börja rörelseträna. Men det ska inte vara några problem att spela på torsdag.

– Det är ingen större fara. Det handlar bara om att få bort smärtan till på torsdag. Jag räknar med att spela. Det är en sådan viktig match. Det finns ingen tid att vila spelare nu.

När mittnian och spelmotorn Haukur Andrésson skadade vänster axel i första halvlek mot Skövde tvingades han gå av planen. Det såg ut som om han inte längre skulle kunna spela och Guifs spel försämrades.

Men han var tillbaka i andra halvlek igen, men hade problem med skadan och tvingades gå av planen även i andra halvlek

– Vi har så pass många bra spelare så det är ingen fara om jag inte skulle vara med en match, vi såg ju bara när vi mötte Drott borta när jag inte var med och då gjorde killarna mycket bra ifrån sig, men givetvis bidrar jag med, säger Haukur Andrésson ödmjukt.

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".