Handboll

Hk Eskil lämnar allsvenskan

HK Eskil åkte igår ur allsvenskan. I den avgörande kvalmatchen mot Rimbo blev det förlust med 36-30. Nu blir det division ett för laget.

– Rimbo gjorde det bra, men de kommer att bli uppätna i allsvenskan, för de är alldeles för lätta och små, säger Anders Karlsson i Eskil.

Rimbo spelade en snabb handboll med utgrupperat försvar och Eskil lyckades inte lösa upp knuten.

Dessutom fick Eskil två röda kort, Simon Aulén efter 26 minuter i den första halvleken och Rickard Åkerman i mitten av den andra. Förlusten av Simon Aulén var speciellt kännbar då han var glödhet och svarade för sju mål innan det röda kortet kom upp.

Besvikelsen efter förlusten var stor och nu blir det för laget att börja om i division ett. Men det blir utan Anders Karlsson, som lägger av och Rickard Åkerman, som fortsätter i Guif.

Eskils främsta målskyttar: Simon Aulén 7, Daniel Adolfsson, Magnus Bergman, Anders Karlsson och Hannu Virolainen gjorde 3 mål vardera.

 

Tord Juszczak
tord.juszczak@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".