Högstadieelever går på teater om porr

Under de kommande veckorna ska sörmländska högstadieelever få gå på teater, och temat är porr och sexualitet.

På tisdagen var det premiär på Skiftingehus skola i Eskilstuna.


Pjäsen ”Gillar du porr?” berättar aldrig för sin publik vad man ska tycka om porr. Istället är tanken att dialogen mellan skådespelarna ska få publiken att själv börja fundera över sin syn på den egna sexualiteten och hur pornografin påverkar denna uppfattning.


Diskussionen efter pjäsen ”Gillar du porr?” är ganska blygsam. Bara en kille vågar öppet ta ställning mot porr, medan resten inte vet vad de tycker.


–Jag är emot porr, för jag tycker att det är fel, säger Andreas Berglund.


Pjäsen är skriven av Claes Abrahamsson från Skåne som en reaktion mot de många gruppvåldtäkter som varit de sista åren bland unga.


Skådespelarna Peter Öberg och Oldoz Javide tillhör den fria teatergruppen Månsken som spelar barn- och ungdomspjäser. De tycker att det varit jättekul att spela pjäsen på skolor för unga.


–Det känns viktigt att inte bara komma ut med hur det går till tekniskt, utan att säga det här med att det ska vara roligt, det ska vara kul och skönt. Och är det inte det kan man lika gärna låta bli, säger Peter Öberg.


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".