Camipingtvist i Vilsta

Ägaren till Vilsta sporthotell, Göran Pettersson, befarar att det blir illojal konkurrens om Parken Zoo tar över driften av campingen från Kultur- och fritidsförvaltningen.
Om Parken Zoo tar över driften, enligt det förslag som finns och med skattemedel investerar och förbättrar standarden på stugorna, blir det en dragkamp om gästerna mellan sporthotellet och Parken Zoo som vore olycklig, säger Göran Petterson. Sporthotellet är intresserat av att ta över campingen, åtminstone stugorna för att undvika den konkurrenssituation som kan uppstå. Kommunsstyrelsens ordförande i Eskilstuna Hans Ekström säger att kommunen genom sin planläggning av området i Svallinge, gör det möjligt att i framtiden bygga en ny camping. Men framtiden får utvisa om det finns ett behov. I övrigt vill han inte ge några kommentarer förrän på måndag, när han träffat sporthotellets ägare och vd:n för Parken Zoo, Urban Wallin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista