Nyköping

New Foundation knep segern

Det blev de fyra tjejerna i rockbandet New Foundation som tog hem länssegern i årets upplaga av musiktävlingen Rockkarusellen som avgjordes i Nyköping igår kväll. Under vintern och våren har 32 band spelat runt om i hela länet och 5 av dem möttes i den sörmländska finalen.

Arrangören Studiefrämjandet hade i år extra uppmanat kvinnliga musiker att delta i tävlingen och det blev alltså New Foundation från Nyköping som nu får representera Sörmland på riksfinalen i Uppsala slutet av Maj.

Rockkarusellen är en av landets största tävlingar för rockband och har genom tiderna bland annat har haft deltagare som Lars Winnerbäck och Louise Hoffsten. Runt om i landet tävlar runt 600 band.

– Vitsen är egentligen inte själva tävlingsmomentet utan det vi vill är att ge våra band spelvana och tillfällen att få komma ut och spela på olika ställen, säger Studiefrämjandets Marcus Pehrsson som är ansvarig för tävlingen i Sörmland.

New Foundation kommer att åka till spelningen i Uppsala med en chartrad buss där de får plats för runt 50 av sina fans som kan stötta dem på riksfinalen. Tvåa i den sörmländska finalen kom Gläntan från Strängnäs.

Malin Marcko
malin.marcko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista