Sörmland

"Viktigt att hänga med"

Kommunerna i Sörmland måste bli bättre på att samarbeta för att öka turismen i Sörmland. Man måste bli bättre på att se besökarnas behov, även de utländska. Det säger Ola Nilsson, vd på företaget Sörmlands turismutveckling. Han tror att ett ökat samarbete kommer att leda till en utveckling och nya turistmål.

– Om man är nöjd med den insatsen vi har gjort hittills, börjar jag bli bekymrad. Vi måste ha högre ambitioner, säger Ola Nilsson.

Han menar att det inte räcker med de turistmål vi har idag, till exempel Gripsholms slott, Parken Zoo eller Sagostigen. Marknaden går framåt och så måste även utvecklingen av nya turistmål göra.

– Det jag efterlyser är framförallt ett tätare och närmare samarbete när det gäller utvecklingsfrågorna, säger han.

Han tycker också att turismen Sörmland måste möta framtidens besökare och den utländska besökarens behov, bättre än vad som görs idag.  

Ola Nilsson tror också att det kungliga bröllopet i sommar kommer att kunna ge ringar på vattnet. För med tanke på närheten till Stockholm kan det öka den sörmländska turisemn om kommunerna tar till vara på möjligheten på rätt sätt.

– Jag tror att bröllopet i sommar kommer leda till att Sverigebilden, framförallt då Stockholm, kommar att exponeras väldigt mycket. Den här effekten kommer att hålla i sig ett tag. Jag tycker det är vikigt att hänga med då och vara med på det här. För det kommer att gynna oss i Sörmland också om det går bra för Stockholm, det spiller över, säger Ola Nilsson.

Caroline Karlsson
caroline.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista