Ökad befolkning - utom i Vingåker

Sörmlands befolkning fortsätter att öka, enligt Statistiska centralbyrån. Gnesta kommun växte näst mest i landet i förhållande till folkmängden. Gnesta ökade med 189 personer förra året. Vingåker var den enda kommunen som tappade invånare - två personer.

Sörmlands befolkning har ökat med närmare 1400 personer. Efter att ha tappat invånare ökar nu befolkningen i Katrineholm igen. Befolkningen ökar även i Trosa, Strängnäs och Eskilstuna även om befolkningsökningen inte är lika stor som tidigare. 

I Vingåker, Oxelösund, Nyköping och Flen dog fler människor jämfört med hur många som föddes. Nyköping har det mest negativa resultatet tillsammans med Oxelösund.

SCB:s statistik visar också att det totalt sett flyttar fler till kommunerna jämfört med hur många som flyttar från, men fler personer från Gnesta, Flen, Trosa, Strängnäs flyttade till andra delar av länet, jämfört med hur många som flyttade till de kommunerna.

BEFOLKNINGSUTVECKLINGEN I SÖRMLAND 2003:

Eskilstuna +605

Flen + 109

Gnesta  +189

Katrineholm +37

Nyköping +72

Oxelösund +116

Strängnäs +197

Trosa + 51

Vingåker -2

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista